Відбулась нарада стосовно безпечного харчування в закладах освіти громади
10 червня у НВК« Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів ім. О.Г.Барвінського-ДНЗ» відбулася розширена нарада на тему: «Впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР». На ній були присутні не лише керівники закладів освіти,кухарі та медичні сестри, а й сільський голова Анатолій Кулик, перший заступник сільського голови Микола Дума, начальник Тернопільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Микола Сипко, начальниця відділу освіти Віра Коршняк та головний бухгалтер відділу освіти Марія Скворцова.
У ході наради головний спеціаліст відділу освіти Ірина Ференс висвітлила важливі питання, які стосуються безпечного харчування учнів, вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, рекомендації про включення вимог законодавства про харчові продукти до тендерної документації під час проведення відкритих торгів та додержання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».